Eduskuntavaalit 2019

Ketään ei jätetä - Turvaa yhteisillä palveluilla

Yhteiset palvelut ovat hyvinvointivaltion ydin ja ne järjestetään parhaiten ilman tarvetta taloudelliseen voittoon. Kaikkien on voitava tuntea olonsa turvalliseksi – jokaisen lapsen pitää saada hyvä päiväkoti ja koulu, jokaisen sairaan pitää voida luottaa laadukkaaseen terveydenhoitoon ja jokaisen vanhuksen arvokkaaseen hoivaan.

– Sote-uudistus toteutetaan ihmisten eikä suuryritysten ehdoilla. Luukulta toiselle pompottelu ja pitkät jonot lopetetaan rakentamalla hoito sairaanhoitopiirien ympärille.
– Vanhustenhoivan lakisääteistä mitoitusta parannetaan, jotta hoitajilla on aikaa inhimilliseen hoitoon ja kohtaamiseen.
– Päiväkotien ja koulujen ryhmäkokoja pienennetään, jotta jokainen lapsi saa tarvitsemansa avun ja huomion.
– Sosiaaliturvaa uudistetaan kohti perustuloa niin, että byrokratia vähenee ja työtä kannattaa aina ottaa vastaan.

Kaikki mukaan - Oikeudenmukainen talous ja työelämä

Suomi menestyy osaamisella ja turvallisella työelämällä, ei kilpailemalla kohti pohjaa huonommilla työehdoilla ja pienemmillä palkoilla. Parasta talouspolitiikkaa on mahdollistaa hyvinvoinnin jakautuminen laajalle. Verotusta on yksinkertaistettava ja tukittava vaurauden vuoto veroparatiiseihin. On hylättävä Suomessa aiemmin harjoitettu politiikka, jossa ylikuumennetaan taloutta nousukaudella veronalennuksilla ja laskukaudella syvennetään työttömyyttä leikkauksilla. Oikeiston talousmalli tulee kalliiksi rakennetyöttömyytenä, matalampina verotuloina ja korkeampina rakentamisen kustannuksina.

– Rikkaimpien listaamattomien yritysten omistajia aletaan verottaa kuten muitakin. Nykyinen rikkaimpien suosiminen kasvattaa tuloeroja ja ohjaa omistajia kerryttämään varallisuutta työllistävien investointien sijaan.
– Estetään haitallista verosuunnittelua EU:n yhtenäisellä yritysveropohjalla sekä eurooppalaisella minimiyhteisöverokannalla.
– Säädetään laki, joka turvaa jokaiselle työntekijälle elämiseen riittävän määrän työtunteja – silpputyön on oltava työntekijän itse pyytämä poikkeus.
– Luovutaan byrokraattisesta aktiivimallista ja työvoimapoliittisista karensseista.
– Parannetaan pienyrittäjien asemaa työttömyysturvan ennakkopäätösjärjestelmällä, nostamalla alv-velvollisuuden alaraja 30 000 euroon ja ulottamalla työttömyysturvan suojaosa kaikkiin tuloihin.
– Lisätään perhevapaita ja mahdollistetaan niiden tasaisempi jakaminen 6+6+6-mallilla.
– Luodaan eläkkeisiin joustava indeksi siten, että pienimmät eläkkeet nousevat vuosittain täydellä palkka- tai elinkustannusindeksillä, kumpi vain on suurempi, ja suurimmat eläkkeet pysyvät ennallaan.

Yhteinen ympäristö - Monimuotoisuus, ilmasto ja rauha

Luonnon monimuotoisuuden vähentymistä ja ilmastonmuutosta vastaan on toimittava kaikessa politiikassa, ei voida odottaa että joku muu hoitaa ongelmat. Suomen on oltava eturintamassa rakentamassa kestävää tulevaisuutta ja odotettava samaa myös muilta. Sotilaallisesti liittoutumattomana olemme uskottava tulevaisuuden rakentaja myös rauhanvälityksessä.

– Säädetään laki kivihiilen energiakäytön lopettamisesta vuoteen 2025 mennessä.
– Lopetetaan turpeen verotuki.
– Luodaan EU:iin hiiliverot ja estetään työpaikkojen ja päästöjen vuoto EU:n ulkopuolelle vastaavan suuruisilla hiilitulleilla.
– Uusitaan kaivoslakia niin, että maanpinnan alapuoliset uusiutumattomat luonnonvarat kuuluvat jatkossa lähtökohtaisesti yhteiskunnalle.
– Lasketaan joukkoliikenteen lipunhintoja lisäämällä joukkoliikennetukea.
– Rakennetaan junarata lentokentältä Sipoon kautta Porvooseen ja siitä Kymenlaaksoon sekä ”tunnin juna” Espoosta Lohjan kautta Turkuun.
– Uudistetaan metsätalouden tuet kannustamaan monipuolisiin metsänhoitomenetelmiin ja maataloustuet parantamaan monipuolisesti ympäristön suojelua.
– Säädetään yritysvastuulaki, joka velvoittaa yritykset huomioimaan toimintansa ihmisoikeusvaikutukset globaalisti.
– Ohjataan kehitysyhteistyövaroja vastuullisemmin tärkeimpänä kriteerinä kohdemaan kestävä kehitys lyhytnäköisten yritystukien sijaan.
– Lopetetaan asekauppa sotaa käyvien maiden kuten Saudi-Arabian, Turkin, Yhdistyneiden Arabiemiraattien ja Israelin kanssa.

 

Jussi on

  • Varakansanedustaja 2011-2015 ja 2015-2019
  • Toiminnanjohtaja
  • Vantaan kaupunginvaltuutettu vuodesta 2009
  • Porvoon kaupunginvaltuutettu 2000-2008
  • Aiemmin mm. Suomen Attacin ja Vasemmistonuorten puheenjohtajana

39-vuotias harrastelijasulkapalloilija, salibandyerotuomari ja nuotiokitaristi jonka voi löytää melomasta Keravan- ja Vantaanjoelta. Asuu Tikkurilassa puolison ja kolmevuotiaan tyttären kanssa.

Jussista sanottua

Merja Kyllönen

Euroopan Parlamentin jäsen

On ollut ilo tuntea Jussi jo vuosien ajan ja mies paranee kuin viski vanhetessaan! Jussi on asioissa mukana täysin palkein. Hän ei luule tai arvele, vaan selvittää ja perehtyy. Verkostot miehellä on niin moninaiset, että jopa politiikan valtateillä vuosia kolunnut meppi on kateudesta vihreänä.

Claes Andersson

Kirjailija, muusikko, psykiatri

Tutustuin Jussiin vuosia sitten, kun hän oli Vasemmistonuorten puheenjohtaja. Hän vaikutti fiksulta, tietorikkaalta, rauhalliselta ja pohdiskelevalta. Mutta ehkä tärkeintä: hän ei ole fanaatikko, ei ole fundamentalisti, vaan osaa kuunnella ja ottaa muiden näkemyksiä huomioon. Muun muassa näistä syistä haluan tukea Jussia. Tue sinäkin!

Silvia Modig

Kansanedustaja

Jussi on osaava, asiantunteva ja luotettava. Jussi on helposti lähestyttävä ja siltä voi kysyä neuvoa mihin vain asiaan. Se kuuntelee ja vastaa. Se jaksaa myös vääntää vastauksen rautalangasta, jos jengi ei muuten tajua.

Yiannis Bournous

Kreikan pääministerin neuvonantaja

Eurooppaa ja Kreikkaa johtanut oikeisto syöksi kansat työttömyyteen ja kansallismieliseen vastakkainasetteluun. Suomalaisten ja kreikkalaisten edut eivät ole vastakkaisia, meillä on yhteinen etu ajettavana suuren pääoman keinottelua vastaan. Jussi on arvokas joukkuetoveri, jolla on osaaminen suurella areenalla käytävään kamppailuun paremman maailman puolesta.